Home

Welkom

Het Alexander Technique Centre Amsterdam wordt geleid door Tessa Marwick en Paul Versteeg. Zij trainen al 30 jaar Alexander Techniek leraren. De opleiding is erkend door de Nederlandse Vereniging van Leraren in de Alexander Techniek (NeVLAT), de Britse Society of Teachers of the Alexander Technique (STAT) en de koepelorganisatie Alexander Technique Affiliated Societies (ATAS).

Paul en Tessa brengen met een toegewijd team van leraren ook hun jarenlange ervaring mee als performers, regisseurs en opleiders in de internationale wereld van theater, dans, muziek, sport, onderwijs en wetenschap. Samen hebben zij een dynamisch opleidingscentrum gecreëerd dat een open, veilige omgeving biedt voor zowel de lerarenopleiding als de privépraktijk. en andere cursussen

Nieuws

Met de start van het nieuwe seizoen, vanaf 11 september 2023:

  • Is het mogelijk om de opleiding voor één of meerdere ochtenden te komen bezoeken, waarbij je deelneemt aan alle lesactiviteiten. Kosten: 60 Euro per dag.
  • De 3- en 4-daagse opleiding loopt maandag t/m donderdag van 10:00 tot 13:00. 
  • Heb je interesse in een meer frequente en intensieve omgang met de Alexandertechniek, dan is het ook mogelijk om als student gedurende drie of vier dagen per week mee te draaien op de lerarenopleiding tijdens een blok van vijf weken of een trimester van tien weken (afhankelijk van beschikbaarheid).
  • Er kunnen privé lessen geboekt worden bij Paul en Tessa op maandag t/m donderdag tussen 16.00 en 18.00 (€75 per les). 

Rooster 2024

Winter trimester
8 Januari - 8 Februari (5 weken) 2 weken break
26 Februari - 28 Maart (5 weken)

Zomer trimester
15 April - 16 Mei (5 weken) 2 weken 'break'
3 Juni - 4 Juli (5 weken)

Herfst trimester
9 September - 10 Oktober (5 weken) 2 weken 'break'
28 Oktober - 28 November (5 weken)

Rooster 2025

Winter trimester
6 Januari - 6 Februari
24 Februari - 27 Maart

Zomer trimester
14 April - 15 Mei (5 weken) 2 week 'break'
21 april vrij i.v.m. 2e paasdag
2 Juni - 3 Juli

Herfst trimester
8 September - 9 Oktober (5 weken) 2 weken 'break'
27 Oktober - 27 November (5 weken)

Bekijk ook het volledige Jaarrooster 2023/2024

Lees hier meer over Paul and Tessa en bekijk de testimonials van leraren. 

Paul & Tessa
De Alexander Techniek

 ...is een eenvoudige en praktische methode om gemakkelijker en effectiever te functioneren in al onze activiteiten. Het legt een fysieke en mentale basis voor gezondheid en welzijn en zorgt voor een betere ademhaling, coördinatie, balans en spiertonus. Alexander Techniek is een intelligente manier om lichamelijke problemen op te lossen en de bewegingsvrijheid te vergroten. Lees meer