links

Postgraduate studies

Vanaf 2022, is er plek in de opleiding voor 1 Post Graduate (PG) per dag.

Voor leraren die net afgestudeerd zijn, is dit een goede mogelijkheid om de vaardigheden te verfijnen en consistentie te behouden in het werken met de techniek. Ervaren leraren hebben vaak baat bij een langer PG traject (één of meerdere weken), waarbij je dagelijks bent ingeroosterd en aandacht krijgt die is afgestemd op jouw huidige ervaring. 

Momenteel bestaat een ochtend als PG leraar uit:

  • Een 'turn' van 15-20 minuten van Paul of Tessa.
  • De 'game' van die dag wordt gedemonstreerd met de PG leraar en daarna begeleid met de studenten. 
  • Deelname aan het hands-on groepje van Paul of Tessa, waarbij je assisteert bij de 'procedures' die relevant zijn voor de studenten op dat moment. 

Alexander Techniek leraren die bij ons een postgraduate opleiding doen, krijgen meer individuele aandacht. Daarbij behandelen we met meer diepgang en helderheid de subtiele aspecten van het 'hands-on' werk.

Zoveel leraren, zoveel lesstijlen. Hoewel we vaak vergelijkbare woorden en uitdrukkingen gebruiken om te beschrijven wat we doen, toch kan de ‘hands-on’-ervaring verrassend anders blijken.

De gegronde en gestructureerde benadering van onze lerarenopleiding kan een verfrissende en verrijkende ervaring zijn voor leraren afkomstig uit alle tradities en achtergronden. Deelnemers ervaren ons werk als een welkome aanvulling en een impuls voor hun individuele groei als Alexander Techniek leraren.

De kosten zijn 60 euro per dag.

*Deelname als een 'Visiting Teacher' (gastdocent) is ook mogelijk, zonder 'turn' van Paul of Tessa, maar wel met exchange met andere leraren en/of senior studenten (zonder kosten). 

Paul & Tessa